Betöltés alatt... Kérem várjon...

Termék kategóriák

Hirlevél feliratkozás


BARCA FOCI: Umtiti szerződése újabb öt évre

Közzétéve: 2018. 06. 03.@ 21:02

umtiti4.jpgSamuel Umtiti újabb öt éves szerződést köt a Bacelonával, és ezzel véget vet azoknak a spekulációknak, miszerint idén nyáron elhagyja a Camp Nou-t. A 24 éves védő két éve csatlakozott a Barca csapatához, de a 60 millió eurós kivásárlási ára miatt a klub szerint könnyen kivásárolható lett volna és a Premier League csapatai részéről volt is érdeklődés. Miután a Manchester City és a Liverpool sok pénzt költött olyan védőkre, mint Aymeric Laporte vagy Virgil van Dijk, a Machester United januárban szerette volna leszerződtetni Umtitit. A francia középhátvéd "rá is tett egy lapáttal" a piaci pletykákra, amikor nem cáfolta a híreket, hogy aláírhat a Uniteddel. Az elmúlt hetekben viszont többször is lenyilatkozta, hogy szívesen maradna a Barcelonánál, végül vasárnap a katalán klub bejelentette a szerződés meghosszabbítását.

"FC Barcelona és Samuel Umtiti megegyeztek az öt éves hosszabbításról a 2022-23-as szezonig" - írja a klub nyilatkozatában. - "A francia futballista hétfőn írja alá a szerződést a Camp Nou Josep Sunol termében. Ezt követően sajtótájékoztatón jelentik be a hírt."

A klub nem közölte Umtiti új kivásárlási árat, de az ESPN forrásai szerint "jelentősen magasabb" a jelenlegi 60 milliónál. Bizonyos források szerint megközelíti az 500 milliós határt, akárcsak Sergi Roberto és Gerard Pique új szerződésében.

Umtiti 2016-ban a Lyon csapatából jött át a Barcelonába 25 millió eurós áron és Pique mellett kivívta helyét a védelemben. Két szezonban 83 meccset játszott kezdőként. A szerződés aláírását követően hétfőn a sajtó képviselőit fogadja, majd visszatér Franciaországba, hogy folytassa felkészülését az oroszországi világbajnokságra.