gyógytorna

Kik most a legnépszerűbb gyógytornászok Budapesten?

Egyre többen kezdenek el sportolni, aminek egyre több sérülés a következménye. Ezzel önmagában nem lenne probléma, viszont sokan egyáltalán nem, vagy nem megfelelő helyen kezeltetik azt. Minden esetben egy szakemberre, valamint gyógytornászra van szükség ahhoz, hogy a gyógyulás teljes és tünetmentes lehessen. Ehhez meg kell találni a legjobbat, így ebben a cikkben arra próbáljuk megtalálni a választ, hogy kik most a legnépszerűbbek ezen a fronton.

A legismertebb gyógytornászok

Mindenki ismer legalább egy gyógytornászt, aki próbál segíteni a sérülések kapcsán. Mindegy, hogy sportolási sérülésről, esetleg a mindennapos betegségről van szó, mindenképpen megfelelő szakmai segítségre van szükség. A legjobbak azonban pár alkalom után enyhíthetik a fájdalmat.

A Gyógytornászom budapesti rendelője is nagyon népszerű. Ők azok, akik jól megközelíthető helyen, Pesten a Nyugati térhez közel, Budán a Batthyány térnél találhatóak meg. Az állapotfelmérésük részletes, ezáltal minden esetben meg tudják mondani azt, hogy mi okozza a fájdalmat. Megtaníthatják, hogyan ügyeljünk a gyakorlatok helyes elvégzésére. Ha mindez nem lenne elég, akkor garanciát vállalnak, így, akinek végül a gyógytorna nem okos enyhülést, nem elégedett, annak fizetnie sem kell.

A Gyógytornászom rendelőjében sok év szakmai tapasztalattal rendelkeznek, nem véletlen, hogy már gerincsérvvel, isiásszal és lumbágóval is foglalkoznak. Bárkit szívesen látnak, várakozás nélkül tudnak segítséget nyújtani. Jó hír ráadásul, hogy a páciensek nagy része már az első pár alkalom után arról számol be, hogy javultak a tünetei, sokan 10-15 alkalom után egyáltalán nem igénylik tovább a gyógytornász segítségét. Természetesen minden esetben egyéni kórképtől függ, hogy mennyi időre van szükség a gyógyulásra. Nem lehet sem általánosítani, sem pedig ígérgetni.

Miért fontos egy jó gyógytornász?

A gyógytorna szinte mindenki számára megoldást nyújthat, főleg a kisebb sérülések esetén. Kedvelt módszernek számít, hiszen minden esetben igazodik a páciens aktuális állapotához. Mivel egy szakképzett gyógytornász igen sok képességgel rendelkezik, ezáltal a kezelések során alkalmazott technikákkal minden típusú szövetre hatással lehet. A gyógytorna elengedhetetlen a műtétek, vagy éppen a traumák utáni rehabilitáció esetében egyaránt.

Egy jó gyógytornász segítségével javulhat az izomegyensúly, lazulhatnak a merev és a görcsös izmok, csökkenhet a fájdalom, de hatékony megoldást nyújthat egyes betegségek megelőzésében is, mint a csontritkulás. Nem csoda tehát, hogy a gyógytorna a közérzetre is jó hatással lehet. A sikeresség azonban nemcsak a terápián, hanem a közös munkán is múlik. A feladatokat otthon is ugyanúgy el kell végeznünk, hogy a terápia eredményes lehessen.

Miért a Gyógytornászom akkor a legjobb választás?

Mert az itt dolgozóknak szívügyük a gyógyítás. A gyógytornászok fiatalok, empatikusak és segítőkészek, szakemberként csak a páciens a fontos számukra. A rendelők a lehető legjobb értékeléseket kapták, mindent megtesznek azért, hogy az így is maradjon, ahogy a gyógyulás esetén is a maradandó egészség a cél.

Mert többféle megoldással dolgoznak, így például a szegmentális stabilizáció kifejezetten hatékony eljárás a fizioterápia módszerei között, főleg nyak, hát- és derékfájdalom esetén. A magas ismétlésszámú gyakorlatok hatnak többek között a felületes, de főleg a mély izmokra, aminek hála javulhat a szegmentális stabilizáció. A feladatok kímélik az ízületeket, segítik megelőzni a későbbi túlterhelés okozta fájdalom kialakulásának esélyét.

Ott van továbbá a kinesio tapeing technika, ami a fájdalomcsökkentésben és a tehermentesítésben lehet hatásos módszer. Ennek hála tulajdonképpen a szervezet öngyógyító folyamatait támogatjuk. A tapasz pozitív jelzéseket küld a testünk felé, mindezt a reflexkörök aktiválásával, amik képesek felgyorsítani a gyógyulási folyamatokat. Továbbá remek fájdalomcsillapító, tehermentesítő, javítja a nyirokkeringést.

A leggyakoribb kezelésük természetesen a manuálterápia, hiszen ez egy speciális technika, ahol manuálisan, kézzel végzik a gyógyítást. Az így kivitelezett fogások csillapítják a fájdalmat, mobilizálják az ízületet. Semmi sem tarthat tehát vissza bennünket attól, hogy a Gyógytornászom rendelőjét válasszuk.