mobil klíma

7 tipp a jól működő mobil klímaberendezéshez

Természetesen hosszútávon a legjobb megoldás a klíma beépítés, különösen, ha hűtő fűtő klíma vásárlás mellett dönt. Ugyanakkor vannak helyzetek, amikor a mobil klíma is jó választás lehet. Ha mobil klímaberendezést vásárolt, fontos, hogy a lehető legjobban használja. Végül is, a lehető leggyorsabban szeretne megszabadulni a hőtől otthonában. A légkondicionáló megfelelő telepítésével és számos alapvető feltétel figyelembevételével biztosíthatja a légkondicionáló optimális működését.

Tipp 1: Szerelje fel a kipufogócsövet egy ablaktömítő készlettel

A mobil légkondicionálók mindig egy kifelé vezető légtömlővel működnek. Annak érdekében, hogy a mobil klímaberendezés optimálisan hűtsön, az elszívó légtömlőt ablakzáró készlettel kell felszerelni. Egy ilyen készlet segít kint tartani a meleg levegőt. Ez korlátozza a légkondicionáló hőmérsékletveszteségét. A tömítés legjobb felszerelésével kapcsolatos információkat a mobil klímaberendezés vagy a tömítéskészlet termékoldalán található termékkézikönyvben talál.

Tipp 2: Helyezze a légkondicionálót a megfelelő helyre

A kipufogócső használatához a mobil légkondicionálót mindig ablak közelében kell elhelyezni. A kipufogócső általában körülbelül 150 centiméter hosszú. Egy toló- vagy billenőablak jobban működik egy ilyen tömlővel kombinálva, mint egy középen csuklós, szögletes tetőablak. Egy ilyen ablaknak mindig van egy nyílása, amelyen keresztül meleg levegő jut be. Ez befolyásolja a hűtési teljesítményt. Ügyeljen arra, hogy a légkondicionáló 30-40 centiméterre legyen a faltól, és hogy a légkondicionáló tetején ne legyenek tárgyak. A légkondicionáló berendezésen lévő tárgyak befolyásolják a levegő keringését.

Tipp 3: Hűtse le a helyiséget, mielőtt felmelegszik

Sok energiába kerül, hogy egy meleg helyiséget visszahozzunk egy kellemesen hűvös hőmérsékletre. Ezért hatékonyabb, ha a hőmérsékletet viszonylag hűvös helyiségben tartjuk. Például érdemes a légkondicionálót reggel bekapcsolni, amikor még hűvös van a szobában. Ha a mobil klímaberendezésnek csak egy kellemes hőmérsékletet kell fenntartania, akkor a készüléknek kevesebb energiára van szüksége ehhez. Sokkal kevesebb zajt is termel.

Tipp 4: Védje a szobát a hőtől

Annak érdekében, hogy a helyiség ne melegedjen fel a külső hatások, például a kívülről érkező hő miatt, meg kell tennie néhány intézkedést. Például érdemes megvédeni a helyiséget a közvetlen napfénytől. Használja a meglévő redőnyöket, függönyöket vagy más ablakburkolatokat. Győződjön meg arról is, hogy az ablakok és ajtók zárva vannak. Ez megakadályozza a meleg levegő kívülről történő bejutását.

Tipp 5: Ne helyezze a légkondicionálót túl nagy helyiségben.

Minden légkondicionálónak van egy maximális területe, amelyet a készülék képes lehűteni. Megkülönböztetünk magas és alacsony hőterhelést. Egy sok napsütötte és kevés szigeteléssel rendelkező helyiség nagyobb hőterheléssel rendelkezik, mint egy sötét, szigetelt helyiség. Ha a mobil klímaberendezést az ajánlottnál nagyobb helyiségben használja, a készülék nem fogja tudni az egész helyiséget lehűteni. A készülék nagy zajt csap, és nem éri el a kívánt hőmérsékletet.

Tipp 6: Fektesse a kipufogócsövet a lehető legegyenesebben.

A mobil klímaberendezés elszívócsöve eltávolítja a meleg levegőt a helyiségből. Ahhoz, hogy ez a lehető legjobban működjön, fontos, hogy a tömlő a lehető legegyenesebben legyen lefektetve. Ha a tömlőben sok a görcs és a kanyar, akkor valószínűbb, hogy a meleg levegő nem áramlik ki megfelelően. Ez viszont azt jelenti, hogy a légkondicionáló nehezen tudja lehűteni a helyiséget.

Tipp 7: Korlátozza az elektromos készülékek használatát

Ha sok más készüléket használ abban a helyiségben, amelyet hűteni szeretne, az befolyásolja a légkondicionáló teljesítményét. Az elektromos készülékek többé-kevésbé saját hőt termelnek. A porszívója jó példa erre. Mivel a porszívó sok meleg levegőt termel, ajánlatos lehet, hogy forró napon ne használja. Így optimalizálja a légkondicionáló hűtési teljesítményét.