torna

Női torna gyakorlatok picit másképp – Így segíthet az Aviva módszer

Ha szeretnéd nőiességedet, női egészségedet sokáig megőrizni, vagy éppen nőgyógyászati vagy hormonális problémával küzdesz, az Aviva módszert neked találták ki!

Az Aviva módszer

A torna nem csak a sportos életvitelt kedvelőknek lehet szeretett elfoglaltsága, hanem az egészségükkel küzdőknek, a túlsúllyal harcolóknak is pozitívan befolyásolhatja az életét. Az Aviva női torna gyakorlatok több téren is segíthetnek. Az Aviva módszer egy olyan ritmikus gyakorlatsorból álló torna, amelyet kifejezetten egészségügyi problémákkal küzdő nők számára fejlesztett ki Aviva Gabriella Steiner, magyar származású fizikoterapeuta. A 18 alapgyakorlatot tartalmazó mozgássor elsősorban a nőgyógyászati, a hormonális, az urológiai betegségek helyreállításában játszik szerepet, miközben pozitív hatással van a problémák hatására kialakuló depresszióra, diszkomfortérzetre.

Segítő módszer

A módszer lényege, hogy a speciális beszorító és ellazító mozdulatoknak köszönhetően az alhasi vérbőség megnő. A fokozottabb vérellátás pedig beindítja a nemi és húgyúti szervek jobb oxigén- és tápanyagellátottságát, ezáltal pedig megindul a méregtelenítés, a salak anyagok intenzívebben ürülnek. A gyakorlatok átmozgatják az egész testet, miközben a combközéptől a köldökig tartó zónában beindítják a gyógyító folyamatokat. A kismedencei terület megerősítését dinamikus medencebillentésekkel, a farizmok beszorításával és ellazításával, csípőforgatásokkal éri el. A mozdulatsor bizonyíthatóan serkenti a nyirokrendszeri keringést, ezért aktivizálja a belső elválasztású mirigyeket, azaz az endokrin rendszert és helyreállítja a hormonháztartást. A tornának köszönhetően a hormonális túlsúllyal küzdők sokszor jelentős testsúlycsökkenésről számolnak be.

Női torna gyakorlatok

Aviva egy olyan módszert akart adni a gyógyulni vágyóknak, amely beindítja a test öngyógyítási folyamatait, éppen ezért a nőknek kidolgozott mozgás nem csak egyszerűen torna gyakorlatok sora, hanem jóval több annál. A tornát végzőknek a pozitív hatásokat megtapasztalva olyan csodálatos kapcsolatuk alakul ki a testükkel, amelyet korábban nem tapasztaltak. A torna így a személyiségfejlődésre, az önismeretre is nagy hatással van, kapcsolatot teremt a test természetes funkcióival és segít megérteni a testet működtető mechanizmusokat.

A gyógyító hatás

A gyógyító hatásnak köszönhetően rengeteg nő megszabadul a nőgyógyászati problémájától, mint a ciszta, vagy a mióma. Helyreáll a menstruációs ciklus, a túl hosszú lerövidül, a túl rövid normális szakaszra tolódik ki, a menstruációs görcsök elmúlnak, vagy a menstruáció előtti és utáni szindróma tünetei enyhülnek. A torna talán azokat a női életeket változtatta meg a legjobban, akik korábban termékenységi problémával küzdöttek. Az országban már számos anyuka örül Aviva-babájának. A torna során a letapadt petevezetéket fellazul, a petevezeték elzáródás és a korai petefészek kimerülés megszünhet.

Az Aviva módszert, csak hivatalosan képzett Aviva oktatók adhatják át, úgyhogy minden gyógyulni vágyó jó kezekben lesz egy Aviva tanfolyamon!