ipari-padlo-betonozas

A csavart kötegelt polipropilén betonszál előnyei

A műanyag betonszál bevezetése az építő iparban forradalmasította az ipari padlók elkészítését, hiszen ezáltal a korábban használt betonvas helyett sikerült sokkalta költség hatékonyabban növelni azok tartósságát és terhelhetőségét. Magas minőségű és hosszan tartó ipari padlókat lehet létrehozni a korábbi betonozásra szánt idő megfelezésével!

Miért válasszuk a műanyag csavart kötegelt betonszálat az ipari padlók elkészítéséhez?

Ez egy 100% polipropilén kopolimer alapú sodrott monofilament szál, mely kifejezetten ipari padlóbetonokhoz lett tervezve elsődleges megerősítőként. Ezen szálak hozzájárulnak a beton hajlítószilárdságának növeléséhez. A rendkívül alacsony sűrűségű anyagból adódóan a 100 000 szál/kg lehetővé teszi a betonmátrixban történő háromdimenziós megerősítést.

A csavart kötegelt monofil szálak segítenek megelőzni a zsugorodási repedéseket az ipari padló szerkezetekben, sőt, ellenállóvá teszik a betont még a szélsőséges hőmérséklet-ingadozások esetén is. Rugalmasságot, nagy energiaelnyelést és hajlítási szívósságot biztosítanak a betonnak, így az acélháló és az acélszálak használata feleslegessé válik.

Ezen felül a műanyag betonszálak rugalmasabbak, így növelik az ipari padló ellenálló képességét a repedések és deformációk ellen. Növeli a rugalmasságot és javítja az energiaelnyelő képességet.

A szálak eloszlása ​​a betonmátrixban egy háromdimenziós megerősítésű hálózatot hoz létre, amely magas szintű energiaelnyelést és szívósságot tesz lehetővé. Fokozott törés, ütés és kopásállóságot biztosít a használata.

Ezek az előnyök együtt teszik ideális választássá ezt a modern technológiát az ipari padlók számára.

Emellett könnyebbek és egyszerűbben kezelhetőek, mint más hagyományos betonacél fajták, amit ezidáig a betonozáshoz használtunk.

Az ipari padló mellet számos otthoni területen is felhasználhatók úgymint: kocsibeálló, járdák, utak, lépcsők, aknák, csapadék elvezetők készítéséhez.

De remekül teljesít az előregyártott betonelemek, támfalak, bányászati támfalak, betoncsövek és blokkok készítéskor is.

Tudj meg többet a betonozás biztonságos és hatékony módjairól, olvasd el tanácsainkat és tippjeinket. Betonszál webshop – Betonozz okosan