párkapcsolat

Amire figyeljünk, ha szexuálpszichológust keresünk

Szexuálpszichológus Budapest területén több helyen is elérhető, de nyilván jó szakembert szeretnénk találni. Ha szexuálpszichológus szakértőt keresünk, fontos, hogy olyan pszichoterapeutát válasszuk, akihez nyugodtan fordulhatunk intím kérdéseinkkel. Emellett több tényezőt is érdemes figyelembe venni a döntés során.

A pszichoterapeuta képesítése és szakképzése, szakmai tapasztalata

Az első és legfontosabb szempont a szakember képesítése. Bizonyosodjunk meg róla, hogy rendelkezik a megfelelő végzettséggel, és rendszeresen részt vesz továbbképzéseken, melyek a legfrissebb kutatási eredményekkel és módszerekkel ismertetik meg.

Nézzük meg, hogy a pszichológus mennyi ideje gyakorolja a szakmát, és milyen területeken van tapasztalata. Egyes szakemberek specializálódnak bizonyos problémákra, például párkapcsolati problémákra vagy szexuális traumákra. Egyértelmű, hogy megfelelő tapasztalattal kell rendelkeznie a szexuális vágy, szexuális problémák, a szexuális élet kihívásai, szexuális zavar, lelki problémák, szorongás, tehát a szexuálterápia terén.

Barátoktól, családtagoktól vagy háziorvostól származó ajánlások nagy segítséget jelenthetnek. Az online értékelések és visszajelzések is támpontot adhatnak, de legyünk kritikusak és ne támaszkodjunk kizárólag ezekre. Válasszunk olyan pszichológust, aki tiszteletben tartja az értékeinket, vallási vagy kulturális hovatartozásunkat, és aki nem ítélkezik felettünk. A furedi.hu weboldalon magasan képzett, nagy tapasztalattal rendelkező szexuálpszichológus elérhetőségét találhatjuk meg.

Személyes konzultáció a szexuálpszichológussal

Ha sikerült megtalálnunk az ideális szakembert, a legjobb, ha mielőbb személyesen találkozunk vele egy konzultáció keretében. Így megítélhetjük, hogy mennyire érezzük jól magunkat vele, és mennyire tudunk nyitottan kommunikálni.

A költségeket helyes az elején tisztázni. Tekintettel arra, hogy a terápiás ülések költségesek lehetnek, fontos tisztázni a díjstruktúrát, és hogy a szolgáltatások milyen mértékben fedezhetők egészségbiztosítással.

Tehát, amikor szexuálpszichológust keresünk, alaposan tájékozódjunk és válasszunk olyan szakembert, akihez bizalommal fordulhatunk. A fenti szempontok figyelembevétele segíthet a legmegfelelőbb döntés meghozatalában.