fizetés

Fizetésről az álláshirdetésben

A munkavégzés helye, a munkaidő és a fizetés – ezek mind nagyon fontosak akkor, amikor valaki munkát keres, de a legtöbben nem tüntetik fel a fizetést. Ennek számos oka lehet, pedig ez egy igen hasznos információ. A jelentkezés, a toborzás időszakát igencsak le tudja csökkenteni az, ha valaki közzéteszi a fizetést vagy fizetési tartományt.

Az állás, munka, job szavakra keresve milliónyi találatra bukkanhatunk, aki pedig állást keres, nem nézi meg az összes forrást. A Lépés Magazin oldalon ingyenes a hirdetésfeladás, ami azt jelenti, hogy aki állást hirdet, most térítésmentesen megteheti. Ez az oldal folyamatosan frissülő tartalmával, érdekes és izgalmas híreivel egyre több látogatót vonz, azokat is, akik épp állást keresnek.

Pénzről a hirdetésben

Gyakran szerepel az az álláshirdetésben, hogy a fizetés versenyképes, általában olyankor, amikor a hirdető nem kívánja megadni a tényleges összeget. A pontos fizetés vagy a bértartomány megadása nem követelmény az állás meghirdetésekor, bár ez az információ igen hasznos. Ha ugyanis betekintést nyújtunk a fizetésbe, akkor a jelöltek máris el tudják dönteni, hogy a javadalmazás megfelel-e nekik és ennek megfelelően jelentkeznek az állásra. A versenyképes fizetés kifejezést lehetőleg hanyagoljuk, ugyanis nem tartalmaz konkrétumot, különösen akkor keveredhetünk ellentmondásba, ha a pályázati anyaghoz bérigényt is kérünk.

Mire figyeljünk még?

Egy álláshirdetés megfogalmazása nem könnyű feladat, sok mindenre oda kell figyelni. Így arra is, hogy adjunk meg elérhetőségi adatokat arra az esetre, ha a potenciális jelölt kapcsolatba kíván lépni velünk. A kapcsolattartási email-cím, a munkakör címe és a felvételi vezető neve lehetővé teszi a jelöltek számára, hogy jelentkezzenek és reagáljanak a hirdetésre. Akkor is hasznos, ha a jelölteknek kérdéseik vannak a feladattal kapcsolatban. Fontos, hogy pontosan adjuk meg, hogy meddig és milyen módon kell jelentkezni, mit kell tartalmaznia a pályázati anyagnak és azt milyen címre várjuk. Ezzel a toborzás és a kiválasztás folyamata is egyszerűsödik.

Lépés Magazin