újév

Társasjátékok szilveszterre: mivel érdemes játszani újévkor?

A szilveszteri összejövetelek egyik remek csúcspontja lehet, ha valamilyen társasjátékkal dobjuk fel a hangulatot. Azonban nem mindegy, hogy az a társasjáték milyen, hiszen ha nem jól választunk, a vidám hangulatnak könnyen vége szakadhat. Milyen játékot válasszunk tehát?

Kitalálós játékok

A legjobb, ha ilyenkor kifejezetten olyan játékokat választunk, amelyek valamilyen módon viccesek lehetnek. Tehát minimum benne rejtőzik a nevetés lehetősége. Szerencsére ilyen társasjátékokból egészen sok akad. A legismertebbek a különféle kitalálós játékok. Ilyenkor vagy rajzokból vagy mutogatásból kell kitalálni a játékos által kapott témát vagy szavakat. Az ilyen Activity jellegű játékokból ma már igen sok akad, akár tematikusakat is nézhetünk. Ezen kívül a különféle szófűzők is szintén rendkívül jól hozhatják a hangulatot. Vicces tud lenni, ahogy a résztvevők egyre furább és nyakatekert mondatokat, szavakat próbálnak összehozni a játék alatt. Az ilyen társasjátékokban az a legjobb, hogy akár mi magunk is kiegészíthetjük a kártyákat saját kártyákkal. Ezzel pedig egészen egyénire szabhatjuk a játékot, akár olyanra, ami például a baráti társaságra jellemző kifejezésekből, vagy témákból áll.

Történetmesélős játékok

Szintén igencsak jól feldobhatja a hangulatot, ha történetmesélős játékkal rukkolunk elő szilveszterkor. Ezekből is mindenképp valamilyen izgalmas alapsztorival rendelkezőt nézzünk. A felnőtt szilveszteri partikra igazán pezsdítő lehet a horrorsztoris vagy a misztikus, nyomozós történeteket tartalmazó társasjáték. Ezek ma már szabadulószobákra hajazó verziókban is kaphatóak. Nem csak izgalmas, de egyben vicces is lehet megélni, ahogy a résztvevők hogyan reagálnak egy-egy szituációra majd. Ilyen szilveszteri társasjátékokkal biztosan jól fog telni az újévi buli.

Őrülten szürreális társasjátékok

Miért kéne pont szilveszterkor a valóság talaján járkálni? Keressünk valami olyat, ami teljesen kiszakít minket a normalitás világából, és olyan bizarr vagy őrült kalandokba keveri a társaságot, amit soha nem felejtenek el. A különféle fura és szürreális tematikával készült játékok pont ilyenek. Itt még a játékmenet is szokatlan, akárcsak az egész történet. Legyünk merészek, és lepjük meg a szilveszteri buli résztvevőit valami egészen különlegessel!

Na és mi az, amit inkább kerüljünk?

Ha nem szeretnénk, hogy a hangulat ellaposodjon vagy átalakuljon valami túl komoly beszélgetéssé, akkor mindenképp kerüljük a túlzósan önismereti és nagyon száraz logikai játékokat. A nagyon komoly pszichológiai játékok vagy az átlagos memóriakártyák nem arra az alkalomra valóak, amikor pont, hogy a lazaság és a vidámság lenne a cél. Ilyenkor csak agyonütjük a hangulatot ezekkel, és túl komoly hangvitelűvé válhat az egész szilveszteri összejövetel. Érdemes tehát kifejezetten vicces vagy nagyon izgalmas – illetve mindkettő egyszerre – társasjátékokat keresünk. A komolyabb jellegűeket pedig jobb, ha a fiókban hagyjuk.