utazós társasjáték

Utazós társasjátékkal rövidebbnek tűnik az út

A nyaralási szezonnak még közel sincs vége, ami azt jelenti, hogy sokunk előtt áll hosszú repülő-, vonat- és autóút. Mivel foglaljuk le magunkat és a gyerekeket az úton? Választhatjuk a klasszikus forgatókönyvet és magunkkal vihetünk egy megszokott kártyapaklit vagy kitalálhatunk valami érdekesebbet is. Az utazós társasjáték akkor is jól szórakoztatja a társaságot, ha az időjárás nem együttműködő a nyaralás alatt.

Az utazós társasjáték kiválasztásának kritériumai nagyon egyszerűek. Először is, a játéknak el kell férnie a vasúti kocsi asztalán, ha eltávolítjuk a fóliába csomagolt rántott hús maradványait és a teával teli termosz fedeleket. Másodszor, az elemeknek nem szabad sok helyet foglalniuk a bőröndben.

Harmadszor, az utazós társasjátékoknak sokkal érdekesebbnek kell lenniük, mint a tizedik egymást követő Römi partinak. Az iskolai vakáció a gyermekeknek öröm, a szülőknek pedig kihívás. A szünidő arra való, hogy a gyermekek ne unatkozzanak, ne üljenek tétlenül és valami hasznosat csináljanak.

De vajon nekik tetszenek-e a szülők által kitalált nyári játékok? Ha építőkockák kellenek hozzá, akkor biztosan. Ez nem egy új tevékenység, de olyan dolog, amivel leköthetjük őket a vakáció alatt. Különösen egy kis képzelőerővel. Mutassuk meg, hogy az egyszerű építőkocka készlettel többet is lehet építeni, mint tornyot és garázst.

Építsünk együtt valami hasznosat: könyvespolcot, házikót a kis kedvencnek vagy tolltartót. A nagy kockákból széket vagy labdajátékhoz kaput is készíthetünk. A nyári játékok változatosabbá tételéhez pedig használjunk olyan anyagokat, mint a mosogatószivacs, műanyag pohár és gyufásdoboz.