napelem rendszer telepítés

Napelem rendszer telepítése – ami előtte és utána történik

Felelősségtudatos személyként, az energiaválság fenyegető valóságában, a háztartás korszerűsítésével kapcsolatos egyik legokosabb döntés, amit meghozhatunk, a megújuló energiaforrások kiaknázása. Ebben a tekintetben a napelemes rendszerek felbecsülhetetlen értékű lehetőséget szolgáltatnak számunkra. A napelem rendszer telepítés komplex munka, ami több lépésből tevődik össze.

Már magát a kivitelezést is számos felkészítő folyamat előzi meg. Szögezzük le! A projekt kizárólag abban az esetben zárul sikerrel, ha megfelelő körültekintéssel választottuk ki a kivitelező céget. E tekintetben a komoly szakmai tapasztalattal és sokéves múlttal rendelkező Tiszta Energiák professzionális csapatára bátran számíthatunk. Hogyan is történik nagyvonalakban a csapattal a napelem rendszer telepítése előtti és utáni munkafolyamat?

Nos, az első kapcsolatfelvételt követően, a szakemberek felmérik az adott ingatlan tulajdonságait (a tető dőlésszögét, tájolását stb.), energiaigényét és a személyes kéréseinket. Ennek tükrében ajánlatot készítenek. Ha bizalmat szavazunk a csapatnak, a napelem rendszer telepítését megelőzően, a szakemberek a hálózattal kapcsolatos engedélyezést is megoldják. Ha már minden engedély a kezükben van, következhet a napelem rendszer telepítésénék, magának a munkának az oroszlánrészre.

A szakemberek először a tartószerkezetet rögzítik az ingatlan tetőjén, majd felszerelik a paneleket, elvégzik a villanyszerelési munkálatokat, végül próba üzemmódba helyezik a rendszert. Abban az esetben, ha minden a megfelelő módon üzemel, nem marad más hátra, mint a jelentés az áramszolgáltató felé.